Toplum düzenine uyumlu bir yaşam sürdüren bireylerin hukuk konuları ve mahkemeler ile çok fazla işi olmaz. Ama avukat nasıl tutulur? Sorusuyla her insan mutlaka karşılaşır. Kimi zaman adınıza açılmış bir şikayet, bazen boşanma bazen de borç alacak konularında yolunuz mahkemeden geçer. Bu tür durumlarda bir avukat ihtiyacınız doğacak. Avukatlar ile nasıl iletişim kurulacağı, nereden bulunacağı ve nasıl tutulacağı hakkında bilgi sahibi değilseniz bu yazıyı sonuna kadar okuyun.
Avukat nasıl tutulur? sorusunun yanıtı basit olduğu kadar dikkat edilmesi gereken hususlar içerir. Herhangi bir hukuk bürosuna giderek avukat tutamazsınız. Öncelikle ihtiyacınız olan alan ile ilgili deneyimi ve niteliğini araştırmalısınız. Her avukat tüm davalara bakamaz. Kendini geliştirdiği, yetiştirdiği ve tecrübe kazandığı bir alan vardır. Fakat günümüzde hukuk büroları kapsamlı bir avukatlık kadrosu oluşturuyor. Bu sayede uzman bir büroya gittiğinizde her türlü talebinizi karşılıyorlar.

Avukat Nasıl Tutulur?
Dava İçin Avukat Nasıl Tutulur?
Avukat tutmanın 2 türlüğü karşılığı var. İlki özel avukat temini. Burada özel hukuk bürolarından ücret karşılığında hizmet alırsınız. En çok tavsiye edilen yöntemdir. Çünkü profesyonellik öne çıkar. Diğeri de barolardan avukat talebinde bulunmaktır. Bu da eğer özel avukatlara ödeyecek maddi gücünüz bulunmaması halinde seçebileceğiniz yöntemdir. Barolar tüm illerde ihtiyacı olan her mahkuma avukat tayin eder. Bunu yaparken de sizin suçunuzun niteliğine bakılmaz. Çünkü her insanın bir savunulma hakkı vardır. Peki ama dava için avukat nasıl tutulur? Nelere dikkat edilir? Ücretsiz avukat tutmak mümkün mü? İşte detaylar…
Avukat Tutmak İçin Bir Hukuk Bürosu İle İletişim Kurun
Davanızın niteliği ne olursa olsun özel bir avukat tutmanız, size her alanda avantaj sağlar. Baro avukatlarının gösterdiği ilgi özellere oranla %20 – 30 performans oluyor. İlk yapmanız gereken hizmetinden ve bilgisinden emin olduğunuz hukuk bürosunu araştırmak. Kalite size hak kazancı sağlar. Daha sonra kefil olduğunuz avukatlık bürosuyla iletişime geçin. Sürecin ilk adımı budur. Avukat seçerken şu hususlara dikkat etmeyi de unutmayın.
- Geçmiş deneyimine dikkat edin.
- Avukatlık kadrosunun ne derece geniş olduğunu araştırın.
- Samimi ve güvenilir bir hizmet anlayışı olduğuna emin olun.
- Ücret konusunda bütçenize uygunluğunu göz önünde bulundurun.
- Sizin davanız hakkında geçmişte dava tecrübelerini sorun.
Seçtiğiniz Avukata Davanız Hakkında Bilgi Verin
Avukatlık hizmeti almadan önce bu kişiler ile yüzyüze bir görüşme yapmanız önemli. Hatta avukat nasıl tutulur? Sorusu için en önemli kriter de diyebiliriz. Zira bu kişilerin böylece samimiyetini, güvenilirliğini, size karşı yaklaşımını ve kalitesini anlayabilirsiniz. Emin olduktan sonra da davanızı, taleplerinizi ve isteklerinizi detaylıca paylaşın. Bu sayede avukat tutmanın ikinci adımı da tamamlanmış olacak.
Avukatınıza Vekalet Verin
Avukat tutmanın son aşaması ona vekalet vermektir. Noter üzerinden yapılır bu işlem. Vekaletin kapsamını birlikte belirleyebilirsiniz. Ama kurumsal bir büro ile çalışıyorsanız vekalet kapsamını dilediğiniz kadar geniş tutabilirsiniz. Size faydası da olacaktır bu durumun.
Ücretsiz Avukat Nasıl Tutulur?
Özel hukuk bürolarında ücretsiz avukat tutamazsınız. Ancak maddi durumunuz bir avukat ile anlaşmak için yetersiz seviyede ise barolar birliğinden bir avukat talebinde bulunabilirsiniz. Buradan gönderilen avukatlar sizden ücret talep etmez. Ücretsiz bir avukat tutmuş olursunuz. Eğer özel bir avukat istiyorsanız da muhakkak bizi arayın. Hür Hukuk Bürosu İstanbul’un en geniş avukat kadrosuna sahip. Her alanda uzmanlaşmış kişiler ile kurduğumuz bir hukuk ailesiyiz. Siz de bu aileye katılabilirsiniz.
İlginizi çekebilir: Boşanmak İçin Ne Yapılır? 6 Maddede Boşanma Süreci