Genel

Barodan Avukat Talebi İçin Gerekli Evraklar

barodan-avukat-talebi-icin-gerekli-evraklar-2

Her insan bir avukat ile savunulma hakkına sahip. Barolar da maddi durumu iyi olmayanlara destek sağlıyor. Fakat barodan avukat talebi için gerekli evraklar var. Bunları eksiksiz ve doğru şekilde hazırlamanız gerekiyor. Başvurunuzun olumlu ya da olumsuz sonuçlanması, en başta sunduğunuz belgelere gösterdiğiniz özenle orantılıdır. Peki hangi evraklar verilmeli? Dilekçe nasıl yazılır? İşte detaylar…

Baroya avukat talebinde bulunurken gerekli olan evraklar listesi:

  • Fakirlik belgesi
  • İkametgah belgesi
  • Kimlik kartının fotokopisi
  • Davaya ilişkin belgelerin fotokopisi
barodan-avukat-talebi-icin-gerekli-evraklar-1

Barodan Avukat Talebi İçin Gerekli Evraklar

Barodan Avukat Talebi İçin Hangi Evraklar Gerekli?

Ücretsiz avukat imkanlarından kadın ve erkek bireyler faydalanabilir. Her yaş kategorisi ayrım edilmeksizin başvuruda bulunabilir. Ayrıca davanızın türünün de bir önemi yok. Barolar birliği mevzuatına göre her insan ücretsiz avukat hakkına sahiptir. Fakat özellikle maddi durumunuzun yetersizliğinin ispatlanması istenir sizden. Aşağıda barodan avukat talebi için gerekli evraklar ve açıklamasına ulaşacaksınız.

Fakirlik Belgesi

Birinci kriter maddi yetersizliğinizi ispatlamaktır. Bunun için bağlı bulunduğunuz muhtarlığa giderek bir fakirlik belgesi çıkarmalısınız. Muhtarlıklar bu belgeyi ücretsiz olarak temin ediyor. Islak imzalı ve mühürlü olması şart. Kolayca temin edebilirsiniz muhtarınızdan.

İkametgah Belgesi

Barodan avukat talebi için gerekli evraklar arasında ikametgah belgesi de bulunuyor. Eskiden bu belge sadece muhtarlıklardan alınıyordu. Ancak günümüzde E-Devlet üzerinden çok basit bir şekilde çıkartabiliyorsunuz. Ayrıca dilerseniz de mahalle muhtarınızdan ikametgah isteyebilirsiniz. Her ikisi de geçerli sayılıyor.

Nüfus Cüzdanı – Kimlik Kartı Fotokopisi

Kim kartınızı ile baro avukat talebinde bulunmalısınız. Eski nüfus cüzdanı ya da yeni nesil cüzdan olan kimlik kartınızı önlü arkalı fotokopi çektirmelisiniz. Başvurunuz sırasında dilekçenize ek olarak bu fotokopiyi de eklemeniz gerekiyor. Eksik olursa başvurunuz kabul görmez.

Davaya İlişkin Belgeler

Son olarak baronda avukat talebi için gerekli evraklar listesinde bulunan davaya ilişkin belgelere değineceğiz. Durumunuzu anlatmanız için olabildiğince tüm evrakları toparlamanız gerekiyor. Bunların için mahkeme kağıdı, davanın açılma sebebi gibi unsurları da eklemelisiniz. Tüm bu evraklar hazırlandığında artık barolar birliğine teslim edilebilir. Kısa sürede de sonuçlar sizlere bildirilir.

Barodan Avukat Talebi Dilekçe Örneği

Dilekçe doldurma konusunda sorun yaşıyorsanız bir barodan avukat talebi dilekçe örneği ihtiyacınız olacak. Bu dilekçeyi kendi durumunuza göre revize edersiniz. Özenle ve eksiksiz doldurmaya özen gösterin. Bu sizin ihtiyacınıza ve talebinize olan ciddiyeti, kuruma olan saygınızı gösterecektir. Aşağıya örnek bir dilekçe sunuyoruz.

Barodan avukat talep etmek için gerekli olan dilekçe örneği:

İZMİR BAROSU MÜDÜRLÜĞÜNE

 

Ben davacı olarak eşim ………………….’DAN  boşanmak  istiyorum. Fakat parasal imkanlarım kısıtlı olduğundan ve avukat ihtiyacım olduğundan kaynaklı AİLE MAHKEMESİNDE görülecek boşanma davam amacıyla baronuz doğrultusundan tarafıma avukat belirleme edilmesini saygılarımla arz ve talep ederim.

 

TALEPTE BULUNAN

 

DAVACI     :

 

ADRES       :

 

KONUSU    :

 

AÇIKLAMALAR: Var ise

 

Dilekçe örneği bu şekilde. Kendi koşullarınıza göre düzenleyip barolar birliğine iletin. Diğer evrakları da dosya içerisine eksiksiz koyun. Böylece barodan avukat talebinde bulunmuş olacaksınız. Son bir konu da özel avukat tutmak için imkanlarınızı zorlamanız gerektiği. Günümüzde özel avukat ücretleri de gayet makul oranlara inmiş durumda. Bütçenize uygun bir hizmet bulabiliyorsunuz. Özellikle de Hür Hukuk Bürosu her bütçeden bireye gururla hizmet veriyor. Hemen şimdi bizi arayın, uzman avukatlık ekiplerimizden ön bilgi talep edin. Fiyatlarımızı ve hizmetlerimizi öğrenerek kararınızı bu yönde verin. Sizlere güzel bir gün diliyoruz.

 

İlginizi çekebilir: Boşanmak İçin Ne Yapılır? 6 Maddede Boşanma Süreci