Hatalı estetik ameliyat davası, cerrahi işlem gören ama sonuçlardan mağdur olan kişilerin 2023 yılı gündemlerinde yer alıyor. Hastane ya da kurumun tıbbi hatası sebebiyle burun, göğüs, yağ aldırma ve saç ekimi gibi estetik işlemler kimi zaman başarıyla sonuçlanmayabiliyor. Malpraktis davası hukuki terimiyle bilinen ve hatalı tıbbi uygulamaları kapsayan davalara dahil edilir. Yani yaptırdığınız estetik ameliyat sonucunda vücut bütünlüğünüz, güzelliğiniz ya da ruh haliniz zarar gördüyse Malpraktis avukatlarımız aracılığıyla tazminat davası açabiliyorsunuz.
Okuyunuz: Malpraktis Davası Nedir? Nasıl Açılır? Dilekçe Örneği (2023)
Hatalı estetik ameliyatlar için tazminat davası nasıl açılır? Hangi mahkeme yetkili ve görevlidir? Zamanaşımı var mı? En iyi malpraktis avukatı kim? İşte detaylar…
Hatalı Estetik Ameliyat Davası Hukuki Nitelik
Estetik ameliyatların hukuki niteliği 2 ana başlıkta ele alınır. Bunlar eser sözleşmesi ve vekalet sözleşmesi olarak ifade edilir. Eğer tıbbi uygulama sonrası belli bir görünüm taahhüt edildiyse hasta ile doktor arasında eser sözleşmesi baz alınır. Fakat yapılacak operasyon neticesinde sonuçlar ön görülemeyeceği belirtildiyse bu da vekalet sözleşmesi kapsamında incelenir. Her ikisi kıyaslandığında, vekalet sözleşmesi yapıldıysa, çıkan olumsuz sonuçlardan doktor ya da kurum suçlu tutulamaz. Fakat bunun da birtakım istisnai durumları vardır. Telefon ile sizlere açıklıyoruz.
Hatalı estetik ameliyat davasına sebep olabilecek operasyonlar:
- Burun Estetiği Operasyonu
- Karın Germe Operasyonu
- Karın Bölgesindeki Yağların Aldırılması
- Göğüs ( Meme) Küçültme ve Dikleştirme
- Göğüs ( Meme) Büyütme Operasyonu
- Liposuction ( Yağ Aldırma )
- Kepçe Kulak Operasyonu
- Saç Ekimi Operasyonu

Hatalı Estetik Ameliyat Davası
a) Hatalı Burun Estetiği Operasyonu Davası
Burun estetik ameliyatı olduğunuzda, karşılaştığınız sonuçlar eğer sizin adınıza beklentinizi karşılamıyor ve ruh sağlığınızı olumsuz etkiliyor ise hatalı estetik ameliyat davası açma hakkınızı kullanabilirsiniz. “Yargıtay 15. Hukuk Dairesi 2018/5312 Esas, 2019/139 Karar 14.1.2019” davası emsal bir karar olarak gösterilir. İstanbul’un en iyi Malpraktis avukatlarını danışmanınız yaparak kurum yahut doktordan maddi manevi tazminat talebinde bulunabiliyorsunuz.
b) Hatalı Karın Germe Operasyonu Tazminat Davası
Karın germe ameliyatları estetik bir cerrahi müdahaledir. “Yargıtay 15. Hukuk Dairesi 2020/305 Esas ve 2020/3086 Karar ve 25.11.2020” tarihli emsal kararıyla da bu işlemleri eser sözleşmesi kapsamında değerlendirmiştir. Konuyu özetlemek gerekirse karı gerdirme operasyonu başarısızlıkla sonuçlanmış ise doktor ve kuruma malpratik davası açabiliyorsunuz. Maddi ve manevi kayıplarınızı hukuk zemininde geri alabiliyorsunuz.

Hatalı Estetik Ameliyat Davası
c) Meme Küçültme ve Dikleştirme Hatası Sebebiyle Dava Açmak
Son yıllarda kadın bireylerin en çok tercih ettiği estetik tercihlerin başında meme küçültme, büyütme, toparlama ya da dikleştirme ameliyatlarıdır. Nadir de olsa “hastalar” meme ameliyatlarının neticesinde hiç de umdukları manzara ile karşılaşmayabiliyorlar. “Yargıtay 15. Hukuk Dairesi 2020/1808 Esas ve 2020/2925 Karar ve 09.11.2020” kararı bir emsal niteliği taşıyor ve meme işlemlerinde mağdur olanlar için tazminat davası açılması gerektiğini vurguluyor. Kesin olan şu ki meme estetik ameliyatında mağdur olursanız haklarınızı sonuna kadar savunmanız için yanınızdayız. Meme ameliyatı davaları için bizi arayın.
Hatalı estetik ameliyat davası için zamanaşımı süresi var. Hasta, onu mağdur eden durumu öğrendikten 2 yıl içerisinde dava açmalı. Aynı zamanda 10 yıllık bir malpraktis dava zamanaşımı süresi bulunmaktadır.
Hatalı estetik ameliyatları için dava açmak isteyenlere avukatlık büromuzun telefonlarını belirtiyoruz. Çekinmeden arayınız. 0 (505) 877 54 25 — 0 (212) 708 12 00 — 0 (212) 708 11 22
İlginizi çekebilir: İstanbul EYT Avukatlık Hizmetleri İle Erken Emeklilik Çözümleri (2023)